Tvaaker Zweden 7,8 juli 2017

Op 7 en 8 juli mocht ik 140 Terriers keuren in Tvaaker, Zweden.

Op de heen- en terugreis vergezeld door keurmeester/vriend Andre van den Broek, hetgeen het reizen een stuk gezelliger maakte. In het vliegtuig op de heenweg bevond zich ook Kennelclub Directeur Rony Doedijns die en passant enige afspraken met mij maakte betreffende ras-examens. Onder het motto: nu je er toch bent….

De grote buitenshowshow in Tvaaker kende 41 ringen dus ga maar na, dat is groot…. Zo’n 60 tot 80 honden per ring, keer twee dagen…

De eerste dag was er een stralende zon, dag twee was wat meer bewolkt. Met af en toe een spatje regen maar daar kunnen Terriers wel tegen.

Ik heb heel erg mooie honden in de ring gehad; mijn ringsteward heeft van alle BOB’s en Beste pups foto’s gemaakt. Ik zet er ééntje hier: die van de beste Cairn Terriers. Beide uit de Zweedse Raskens Kennel. De teef maakte ik BOB en later in de groep gaf ik haar plaats 1. Vóór de prachtige Border Terrier op plaats 2. De Cairn Terrier werd uiteindelijk 3e Best In Show!

s’Avonds tijdens het diner zei keurmeester Mevr. Moa Persson SE (Best in Show keurmeester die dag) tegen mij: De Cairn of de Border, topkwaliteit, ik had ze allebei hooggeplaatst. Wel een leuke bevestiging van mijn groepskeuring…..

 

Tvaaker Zweden 7,8 juli 2017