Pups

Cobby Body Cairn Terrier puppies worden in huis grootgebracht. Als zij 3 weken oud zijn verhuizen zij met hun moeder naar de woonkeuken. De eerste 3 weken staan zij n.l. in de “puppykamer”. Daar mogen alleen ik en de dierenarts, indien nodig, komen. Aan bezoek hebben pups dan nog geen behoefte, wel aan rust en warmte.
Eenmaal in een puppy-ren in de woonkeuken is iedereen welkom en leren de pups met het dagelijkse leven kennis maken.

Radio, tv, telefoon, kinderen, deurbel, stofzuiger; ze maken van alles mee en worden daardoor vrije pups die overal aan gewend zijn.

Met 6 weken gaan ze naar de dierenarts voor hun eerste puppy-prik en volledige check-up. Ontwormd zijn ze dan al.

Gechipt worden zij op ongeveer 5 weken, vóór de 1e puppyprik. Dit wordt gedaan door een chipper van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Deze neemt ook DNA van de pups af voor ouderschapsonderzoek. Ze krijgen ze een officiële stamboom waarop ook het registratienummer van de chip staat en een Certificaat met hun DNA.

Daarna gaan ze naar de Universiteits Kliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht en worden getest op Levershunt (PSS = een zelden voorkomende erfelijke afwijking). Alleen als deze test goed is mogen de pups naar hun nieuwe baasjes.

Zij krijgen een nestlap en -speelgoed mee. Ook een voedingslijst, lijst met tips over opvoeding ed, Europees dierenpaspoort, koopcontract, brokjes en vlees welke zij gewend zijn, kam + borstel, halsband + riem, kauwkluifjes en koekjes, eigenlijk alles wat nodig is voor de eerste tijd. Zo verloopt de verhuizing van het vertrouwde nest naar de nieuwe baas, voor de pup én de nieuwe eigenaren, zo soepel mogelijk.

Ik verkoop de pups met een koopcontract waarin is opgenomen dat ik adviseer een puppycursus te volgen bij een erkende Kynologenclub of Hondenschool.

De pups krijgen de stamboom bij het ophalen mee (mits op tijd geleverd door de RvB) en dan kunnen de trotse nieuwe baasjes er helemáál zeker van zijn dat hun Cobby Body Cairn Terrier een échte rashond is!

Zie puppyplanning voor eventueel beschikbare pups