Petter

SE GB NL LUX Champ. Raskens Riding Pawnee;  Petter

    geb. 2008

 Ch. Rasken’s Royal Trade Mark x Ch. Rasken’s Riding Cherokee

 

Na een klein jaar bij ons te hebben vertoefd is Petter weer naar huis. Zijn fokkers en eigenaren Mats Lindborg en Elisabeth Nordstrand, van de wereldberoemde Rasken’s kennel in Zweden, wilden Petter weer terug hebben voor het nieuwe showseizoen en zo moesten wij afscheid nemen van deze prachtige, lieve rode reu.

In de 10 maanden dat hij bij ons was heeft hij de Nederlandse en Luxemburgse Kampioenstitels behaald en alle kampioenschappen waarvoor hij, als er 1 jaar voorbij is, deze zó binnen kan halen: Belgisch-, Internationaal en Duits Kampioen VDH&KFT.

Zweeds en Engels Kampioen was hij al.

Even zo vele Groepsplaatsingen behaalde hij want Petter is een markante verschijning. Zodra hij de ring betreedt weet hij elke blik op zich gevestigd. Imposant, met een prachtige dieprode vacht en mooi hoofd, een harmonieuze bouw, in niks overdreven en met een stuwend gangwerk dat je zelden bij Cairn Terriers ziet.

In zijn 10 maanden durende verblijf heeft hij voor nageslacht gezorgd. In totaal 8 nesten, veelal rode pups, zagen het licht in Nederland.

Onze kennel heeft een blonde dochter van hem uit Cobby Body Online Connection, de teef die in no time Nederlands Kampioen werd en door de Engelse rasspecialisten Linda en Alan Firth op waarde werd geschat door haar Beste Teef op de Kampioensclubmatch van de NCTC’10 te maken. Ook Sarah, een rode teef, heeft de kwaliteiten van haar vader geërfd.

Wij zullen vele goede herinneringen aan Petter koesteren en wensen hem in zijn verdere leven en showcarrière nog heel veel geluk en succes.

Tot ziens Petter, bedankt voor alles!                    Petter: Tack för alt!!