Showen

showsOm te laten zien dat ik probeer mooie en gezonde Cairn Terriers te fokken kunt u mij regelmatig op Tentoonstellingen en (Kampioens)clubmatches tegenkomen. Zowel nationaal als internationaal.

Het showen van Cairns is leuk, spannend en gezellig.

Zij krijgen ringtraining zodat zij leren wat er van hen in de showring verwacht wordt. Als beloning krijgen zij iets lekkers of er wordt even gespeeld met een piepspeeltje. Zo leren zij vrij te showen en zich op de tafel door de keurmeester te laten bekijken. Vooral het tonen van het gebit moet geoefend worden zodat de Cairn dit zonder tegenstribbelen prima vindt.

Cairn Terriers moeten zich ook goed gedragen in de ring ten opzichte van hun concurrenten. Daarom lopen zij tijdens hun training tussen allerlei rassen, groot en klein, en zijn zo overal aan gewend. Deze training geeft goede resultaten en onze Cairns vallen met grote regelmaat in de prijzen.

Naast het fokken en showen ben ik ook Internationaal FCI Exterieurkeurmeester voor de Terriergroep (groep 3) en een aantal Gezelschapshondjes (groep 9). Na KK1 (docente) en KK2 heb ik de cursus Exterieur & Beweging van de Raad van Beheer met goed gevolg afgelegd en daarna de vele Rasexamens. Ook neem ik Rasexamens af.

Dit alles is begonnen met het fungeren als 15 jarige kennelhulp bij fokker en Keurmeester Chris Rijks (Brakkenkennel Van ’t Heytse) en met de Newfoundlanders van oom Ad van Zijl. (Kennel Avalon) Zijn Newfoundlanders hebben hun weg over de hele wereld gevonden. Ad was zeer begaan met zijn ras en heeft de liefde voor de Kynologie op mij overgebracht.

showsshows

Het keuren op Tentoonstellingen en (Kampioens-) clubmatches, evenals Terrier Specials, brengt mij over de hele wereld.

{gallery}infopages/shows{/gallery}