USA en Canada trip 2019

Op uitnodiging van the Greater Cairn Terrier Club of Detroit (USA) mocht ik 100 Cairn terriers keuren op de Specialty op 10 maart 2019. Eén van de drie-daagse shows met Sweepstakes. De andere keurmeesters waren dr. Jerry Klein, mr. Joe Bogan, mrs. Rebecca Stamps, mrs. Barbara Kornylo en mrs. Jeannette Bogan.

RaVi ging mee naar Detroit en zou worden opgehaald door May Ann Robinson die hem mee zou nemen naar Elizabeth D. Walker van de Pebblerock kennel. RaVi zal daar een poos verblijven. Om te worden geshowd (door Geoff Dawson!) en om voor nageslacht te zorgen.

Het begon allemaal met een boel commotie op de luchthaven omdat mijn ESTA aanvraag wél was goedgekeurd maar ipv een 8 een 3 bevatte en dús ter plaatse werd afgekeurd. Na veel gedoe een nieuwe spoed aanvraag ingediend en 2 1/2 uur later kwam die op Schiphol binnen. Ik mocht mee op de volgende vlucht maar RaVi niet. Ja zeg, waar laat ik hem dan? Na veel gedoe (weer) mocht hij wel mee, 200 euro armer en ín een tas mocht hij aan boord. Halverwege de vlucht ging ik naar het toilet, mét RaVi (voorzien van anti plasband) want ik laat mijn hond niet alleen. De hoofdstewardess ging over de rooie want zij wist niet dat er een hond aan boord was. Ik moest alle papieren laten zien en zij liep steeds roder aan. Toen ik haar vroeg of ze hem buiten wilde zetten? kalmeerde zij een beetje. Ik moest RaVi in de tas doen en niemand mocht hem zien. O ja? voor 200 euro mocht iedereen hem zien….. Op de luchthaven van Detroit werden mijn vingerafdrukken genomen en fotos gemaakt. Ik wilde vragen of zij ook pootafdrukken van RaVi wilden hebben maar gezien de dreigende houding van de militairen heb ik dat maar niet gedaan. Ook hier moest RaVi in de tas blijven want daar hadden de servicedogs anders maar last van (?)

Savonds was er een heerlijk buffet in het hotel en het was leuk om oude bekenden terug te zien. De Zondag was de dag van de keuring en wat heb ik een mooie en leuke honden gezien! Alles verliep vlekkeloos, mede door ringmeester Bobbie Green, en de exposanten waren zeer ontspannen en fair. Alle keuringen staan op youtube en zijn daar dus te zien. Mijn winnaars waren mooie Cairns die ik zo mee naar huis zou willen nemen! Naast prijzen als bekers, rozetten, glaswerk en geld(!) waren er ook trofeeën met de ingebrande beeltenis van 2 van mijn Cairns. Zo mooi en bijzonder, zo attent.

Amanda Parris en Susanne Bernier namen mij na de show mee naar Canada, naar Liz Scougal waar ik zou verblijven. Daar heb ik twee trimworkshops gegeven en dat was me toch leuk. Goed georganiseerd en reuze gezellig.

Bij Jan Morgan heb ik de pups bekeken en geluncht. De middag was zo om. Met Cairnpups en alle verhalen over ons geliefde ras is dat niet zo verwonderlijk. Bij Julie Hall en haar 16 Yorkshire Terriers heb ik vol bewondering gekeken naar hoe zij de Yorkies voorziet van een huistrim. Geweldig. Ook hier weer volop verhalen…

De terugreis verliep ook niet vlekkeloos. Het vliegtuig was overboekt en ik mocht 4 uur later mee met een KLM-vlucht. Wat doe je in hemelsnaam 6 uur op een vliegveld…. Dus gevraagd of er echt niet een andere mogelijkheid was en die was er, met Jet Western naar Delhi met als tussenstop Amsterdam! Dan nog een paar uren met de trein, stukje met de auto en weer thuis!!!!

Een jetlag en een dag later het verzoek of ik volgend jaar weer kwam…. nou, daar moet ik nog even over nadenken….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USA en Canada trip 2019

Geef een antwoord