Jaaroverzicht 2013

 

Dit jaar was een mix van showervaringen met de Cairns. Van een super begin van het Nieuwe Jaar met het BOB Lin (Kalan Kingsburgh) in Eindhoven tot de 3ZG vier weken later op de Show in Groningen van de Engelse Ann Wall (GB). Een dieptepunt voor deze geweldige reu en een nare afsluiting van zijn showcarrière bij ons. We hadden hem zo graag een leuk afscheidsfeestje gegund! Kort daarna mochten wij Louie verwelkomen (Cadagio No Doubt About It). Een donker gestroomde reu gefokt door de Ierse Marie Hogarty. De fam. Goud bracht Louie voor ons mee vanaf de Crufts met de camper. Louie bleek een gentleman te zijn. Lief, sterk, een atleet, een lieverd. En nog knap ook.

Jammer genoeg waren er wat problemen met dekkingen. Pups bleven uit. Dit gaf veel teleurstelling bij zowel teef-eigenaren als bij ons. Dit wil niemand. Uiteindelijk kreeg Betsie Reefhuis een nestje van 2 reutjes en daar bleef het bij.

Dat Louie een hele knappe jongen is bleek wel uit het feit dat hij op de show in Echt (L) alles behaalde wat er te behalen viel: CAC/CACIB/BOB/1BIG. Uiteindelijk werd hij 3e Best In Show. Ook verdiende hij een nominatie voor de Hond van het Jaarshow. Deze knappe overwinning bleek later een heel gemeen staartje te krijgen…….

In totaal kreeg Louie 3 CAC’s, 2 reserve CAC’s en 3 CACIB’s en 2 reserve CACIB’s in Nederland evenals 1BIG en 3BIS, 1BIG en 2BIS en 6BIG, 5VDH’s en 2 CAC’s en 1 reserve CAC in Duitsland, 1 CAC en 1 CACIB in België. De vele BOB’s zorgden ervoor dat Louie kon schitteren in de Erering en vaak werd geselecteerd en geplaatst.

Bacardi (Raskens Rum & Coke) behaalde CAC-CACIB-VDH-BOB op de terriërshow in Düren (D) en vertrok per vliegtuig naar Moskou. Julia Sonerik van de Bar Rigon Kennel wilde hem graag showen en gebruiken voor de fok. Bacardi voegde nog 3 titels aan zijn lijst toe: Belarus Ch., Oekraïns Ch. Winner’13 en Russia Ch. Winner’13. Tijdens zijn verblijf in Rusland zorgde hij voor diverse nestjes.

Milly (Cobby Body Up To Date) werd 12 keer geshowd in binnen- en buitenland. En met succes! Ze heeft nog maar een paar punten nodig om de diverse Kampioenstitels te bemachtigen.

De op 12-02-13 geboren Nikki (Vecchia Amore Solo Per Me) maakte haar showdebut op de Clubmatch van KC Hoogeveen. Zij werd Beste Cairn Baby op deze prachtige zomerse dag in het bijzijn van haar fokster Gerda Dik.

Nikki werd ook 1e Beste Puppy Teef op de JongeHonden en Veteranendag van de NCTC.

Dat goed fokken resultaat oplevert blijkt uit de resultaten van de nakomelingen van “onze” reuen bij andere kennels:

*Lin’s dochter Chicky 1e Beste teef 9-15mnd JHVetDag NCTC

*Baci’s dochter Libby 2e Beste Baby teef JHVetDag NCTC

*Petter dochter Floor 1e Beste teef 9-15 mnd JHVetDag NCTC

En dat zijn maar enkele voorbeelden.

Sarah (Sarahley), gefokt door Jikke Postma, kwam op een heel toevallige manier bij ons wonen en werd Beste Teef op een clubmatch (om te oefenen) en daarna behaalde zij res.CAC/res.CACIB in België, werd 2e Beste Teef op de JHVetDag NCTC en kreeg 3U en 4U in Hannover. Sarah werd op 2-12 moeder van 3-1 pups van Kille (Chardas Code Red). Haar dochter Brandy (Cobby Body Brand New Day) moet het Belgische showtapijt gaan betreden met eigenaresse Sandrine Michel (Kennel of Slate Islands).

Mijn trip naar Canada was zeer bijzonder. Wat een eer om daar te mogen keuren op de National Specialty Show van de Canadese Cairn Club op 19-05. Een paar steekwoorden: bagpipes, rozen corsage, Rebecca Stamps, JoAnne Manson, Merril Schmit, Joan Blackstaffe, Ginger, Rita Duif, Louise Hooper, Chicky Mair, houten klompjes, delfts blauw, hopjes, dropjes, boterbabbelaars, cup van de NCTC, 50 prachtige Cairns, leuke exposanten, heerlijk en gezellig buffet met veiling voor het noodfonds.

Ik kan wel een heel boek vol schrijven met alle belevenissen en ervaringen maar ik kan het ook in één woord doen: DROOM.

De trip naar de Cotswolds in de UK met Irmgard, een kleine vakantie rondom de keuring van 50 Dandie Dinmonts voor de SDDC, was geweldig.

Bath bezocht, scones en pub-food en bij Carlucci’s gegeten. Bij Paul Keevil thee gedronken, de grootste DDT look-a-like, met een antiquariaat van hondenboeken enz. om je vingers bij af te likken. Ik hield aan dit bezoek een mooie tekening en een beeldje van een Cairn Terrier over én een invitatie om terug te komen!

De Kampioensclubmatch van de NCTC in november werd er een met een gouden randje. Voor de 3e keer won onze kennel de Wisseltrofee van de NCTC met de Beste Hond van de KCM, Clubwinnaar 2013. Deze keer was het BiBi (Cairnconnection Believe It Or Not), gefokt door Wilma Jansen, die de eer te beurt viel. Er waren 99 Cairns ingeschreven. Mette Sorum DK “Zalazar” en Mats Lindborg SE “Rasken’s” waren de keurmeesters. Met deze overwinning werd BiBi genomineerd voor de Hond van het Jaarshow, net als Louie. Kleine Nikki werd 2e van de 18 Jeugdteven, Milly 2e van de 6 Kampioensteven en Louie werd 3e van de Kampioensreuen. Milly en Louie werden het Beste Koppel in Show.

Vreemde keurmeesters gehad dit jaar: een die de honden niet aanraakte bij het keuren en áls hij er al aangezeten had snel zijn handen waste. Gevalletje van smetvrees? Ook een mini-Napoleon die blaffend de commando’s uitdeelde en steeds mompelend beschreef wat hij zag. Zo had mijn Kampioensteef Milly een ’terrible front”. Ze kreeg wel een 1U……

Ook mocht ik keuren op de Helsinki Winner, begin december, generale voor de Wereld Show 2014. Wat een prachtige show. Tot in de puntjes georganiseerd, 65 ringen, 23.000 honden over 3 dagen. Ringpersoneel dat werkt met tablets, correct en kundig. Je bevindingen stonden online voor je aan de volgende hond begon. Geweldig. Ontzettend leuk ook om met zoveel keurmeesters, van over de hele wereld, te mogen samenwerken. Ook de buffetdiners en cadeaus waren klasse. En dan heb ik het nog niet over de honden gehad. Prachtige Terriers heb ik gekeurd uit alle windstreken. 12 Duitse Jachtterriers bijv. Ik had er nog nooit zoveel bijeen gezien! 14 Glenn of Imaals en 63 Cairn Terriers en nog veel, veel meer. Prachtig…..

Op de terugweg heb ik MiKi opgehaald. Cairnsters Fair Play gefokt door Satu Järvinen uit Denemarken. Ik was zo weg van deze blonde reu dat Satu spontaan aanbood om hem een poosje in onze kennel te laten verblijven voor fok en show. Op zijn allereerste show behaalde hij het reserve CAC en reserve CACIB in Wijchen. Een mooie start! Inmiddels heeft hij ook al een teefje gedekt en we hopen ook dat hij het komende jaar voor pups zal zorgen.

Deze resultaten bereik je niet in je eentje.

Met de onmisbare hulp van echtgenoot Willem die, omdat ik zo vaak weg ben, de verzorging van de hondjes en de pups op zich neemt en ook de lunches voor de Trimworkshops prima verzorgd.

De hulp van Wilma, Jikke en Gerda bij het showen, sjouwen en het maken van de vele prachtige foto’s en advertentie voor het CairnNieuws, Opa en Oma Dik voor het maken van de hondendekentjes, dierenarts Abe Nijhuis en zijn team voor het waken over de gezondheid van onze Cairns en Sandy voor het verzorgen van de website kom ik op het motto voor het komende jaar:

Team Work Makes Dreams Work!

 


 

 

 


 

 

 

Foto’s 2013:

 

Eindhoven 01-02-2013
Lin (Kalan Kingsburgh) CAC/CACIB/BOB
Milly (Cobby Body Up To Date) reserve CACIB

 

Op de Internationale show te Hoogstraten (B) op 16-02-2013 behaalde Lin (Kalan Kingsburgh) 1U/res.CAC/res.CACIB
Teefje BiBi (Cairnconnection Believe It Or Not deed hetzelfde: 1U/res.CAC/res.CACIB
keurmeester: Mrs. Zeljka Von Zidar.

 

Kalan Kingsburgh (Lin) showde voor de laatste keer in Nederland. Dikke kus voor deze ontzettend lieve en knappe reu. We zullen dit clowntje enorm missen!

 

 

Leiden, 23-03-2013
Ch. Cadagio No Doubt About It 1U/res.CAC/res.CACIB.
Dit was de 1e keer dat Louie in Nederland showde en hoe!!

 

Düren (D) Bacardi (Raskens Rum & Coke)CAC/KFT/VDH/BOB
Cobby Body Up To Date (Milly) res.VDH

 

Genk (B) Milly (Cobby Body Up To Date) resCAC/CACIB (volle punten, schuift door)

 

Echt (L) Louie (Cadagio No Doubt About It) CAC/CACIB/BOB/1BIG/3BIS
Milly (Cobby Body Up To Date) resCAC/resCACIB.
Dorsten (D), VDH/KFTCAC/BOB.
Milly VDH/resCAC/KFT 

 

 

 

Clubmatch KC Hoogeveen Louie (Cadagio No Doubt About It) 1U/BOB/BIG/2BIS, Sarahley 1U en Beste Teef, Nikki (Vecchia Amore Solo Per Me) 1VB 

 

Louie (Cadagio No Doubt About It) 1Exc-CAC-CACIB, Sarah (Sarahley) res.CAC en res.CACIB

 

 

Cadagio No Doubt About It res.CAC, Cobby Body Up To Date 1 EXC VDH,
Cadagio No Doubt About It VDH res.CAC/res.CACIB, Cobby Body Up To Date res VDH

 

Bacardi (Raskens Rum & Coke) Minsk 2 x CACIB = Belarus Champion en Winner 2013 

 

JongeHonden en Veteranendag NCTC

Nikki: doe ik het zo goed?

 

Bleiswijk NL Cadagio No Doubt About It (Louie)CAC/CACIB 

 

 

24-11-2013 Kampioensclubmatch NCTC. Mette Sorum (Kennel Zalazar), Mats Lindborg (Kennel Rasken). 99 Cairn Terriers.

Nikki (Vecchia Amore Solo Per Me) 2 U Jeugdklas (18)
Louie (Cadagio No Doubt About It) 3 U Kampioensklas (6)
Milly (Cobby Body Up To Date)  2 U Kampioensklas (6)
BiBi (Cairnconnection Believe It Or Not) 1 U Openklas (14) Beste Teef,
Beste van het Ras en CLUBWINNAAR 2013  onze derde…..!
Duo Louie en MillyBeste Koppel

 

Wijchen/Cuijck 20-12-13 MiKi (Cairnsters Fair Play) resCAC/resCACIB.
Cobby Body Up To Date (Milly) 1 U Kampioensklas.

 

 

 

Jaaroverzicht 2013