NTU Terriershow 20-8, INT. Show Rotterdam 27,28-8-’22

Op de outdoor show van de NTU behaalde Cobby Body Pina Colada (Bambi) 3 Uitmuntend in de Openklas. Als hondje opgegroeid in de Corona tijd vindt zij alles een beetje zo zo en is het liefst in haar eigen omgeving. Geen hondje dat geniet van het showen dus. Toch behaald zij wel een goede plaatsing al gaat dat niet zonder slag of stoot. Als je dan ook nog een keurmeester treft die er een wat bijzondere manier van keuren op na houdt dan schiet het ook al niet op. Ik vond het een lachwekkende keuring. Het was overigens een heerlijk dag, prachtig weer, goed voor een kleurtje en het was gezellig. Keurmeester: Gerhard Pöllinger (Oostenrijk) Hij gaf overigens alle Cairns Veel Belovend en Uitmuntend. Allemaal kampioenen dus…….

Op de dubbele show in Ahoy Rotterdam ging het eerst nog minder goed. Daar keurde de Duitser Jochen Eberhardt 11 Cairns. Hij keurde ook onorthodox en merkte op dat Bambi een gebitsfout heeft (???) en veel voorkomende fout bij Cairn Terriers (???) zo zei hij en wees op een iets kortere hoektand in de onderkaak. Deze zou te rechtop staan. Dus ik merk op dat het naar binnen staan van de hoektanden wel een voorkomende fout is bij de Bull rassen maar bij de Cairns? Nog nooit van gehoord. En Bambi’s hoektanden staan netjes náast de bovenkaak. Ze kreeg een 2 Zeer Goed. Ook weer erg jammer…. Wat loop je de laatste tijd toch tegen veel onkunde en gezwam aan….en voor zoveel geld. In haar rapport staat wel dat zij een rustieke vacht heeft. Weer wat geleerd, ik kende die term voor hondenvachten niet. De dag er na keurde de Noorse Mette Tufte. Een verademing. Heel rustig en uitgebreid keurde zij elke hond, gaaf evenveel aandacht en was lief voor de gepresenteerde 17 Cairns. Ik kon de keuring prima volgen en Bambi behaalde een 3 Uitmuntend in een sterke Openklas.

Dit was de laatste keer in Ahoy. Ik weet nog hoe ik als kind samen met mijn moeder naar de hondententoonstelling ging. Een hele dag keken wij ons ogen uit. Wat is er sindsdien veel veranderd…. De eerste keer dat ik zelf in Ahoy mocht keuren was erg bijzonder en dan nu de laatste Ahoy. Het wordt een outdoor show zegt men.

Gelukkig veel “oude” bekenden gezien, sfeertje Ahoy voor het laatst geproefd. Even terug geweest in mijn geboortestad, mijn taal weer gehoord. Dag Ahoy….

Als je déze foto wil van RaVi, Wille en Bink….
Moet je er eerst zo’n 24 van déze maken voor je enig resultaat hebt!
NTU Terriershow 20-8, INT. Show Rotterdam 27,28-8-’22

Geef een antwoord