Jaaroverzicht 2012

 

2012 Is een goed jaar geweest voor de Cobby Body Kennel.

In Januari kreeg Milly (Cobby Body Up To Date) 5 pups van Bacardi (Raskens Rum & Coke) en in november kreeg Mocca (Cobby Body Mocca & Cream) 6 pups van Lin (Kalan Kingsburgh).

Petter (Raskens Riding pawnee) vertrok weer naar Zweden na eerst nog even zijn showcarrière in Nederland af te sluiten met een 4e plaats in de Terriergroep en meteen het laatste punt voor zijn Nederlands Kampioenschap te incasseren. Petter-dochter BiBi (Cairnconnection Believe It Or Not) helpt ons nog elke dag herinneren aan die heerlijke Cairn reu die wij bijna 1 jaar mochten hebben.
Ook Bacardi (Raskens Rum & Coke) had een succesvol showjaar. Haalde hij niet enkel de laatste punten voor maar liefst 5 titels, Internationaal-, Nederlands-, Duits VDH én KFT- en Belgisch Kampioen, hij wist ook nog eens een 3e en een 1e groepsplaatsing te veroveren!
De dochters van Bacardi: Maryel, Winnie en Sietske deden van zich spreken op de shows. Maryel (Meta Meulenbelt) werd Duits- en Nederlands Jeugdkampioen, Winnie (Wilma Jansen)  werd Duits- en Nederlands Jeugdkampioen én JugendBundesSiegerin en Jeugdwinster. Sietske (Marieke Auterie) werd Beste Pup in Show op de Kampioensclubmatch van de NCTC.

Halverwege het jaar mochten wij Lin (Kalan Kingsburgh) verwelkomen. Hoe verschillend kunnen Cairns toch zijn…. Deze blonde clown met zijn zwarte toet en oren is een zonnetje in huis en steelt ieders hart met zijn doldwaze, komische karakter en prachtige uiterlijk. Meestal hipt hij op 2 achterpootjes op je af om je een dubbele high-5 te geven. Dan knabbelt hij aan je handen, nooit hard, altijd liefdevol. De gekkerd. Op shows doet hij het prima al vindt hij showen te strak, teveel moeten. Hij wil liever keten en lol maken. Ook stilstaan op tafel om betast te worden wil hij liever niet, evenals trimmen. Hij wil spelen!
Deze in Australie geboren reu is van dermate leuke afkomst dat hij hier veel gevraagd is om te dekken. 6 keer door buitenlandse fokkers, waaronder 1 uit Rusland, en 9 keer door Nederlandse fokkers. Zelf heb ik 1 nestje met hem gefokt. Lin gaat in Maart 2013 terug naar zijn eigenaren Mats Lindborg en Ake Larsson in Zweden. (Rasken’s en Kullehus). Lin neemt 4 VDH’s, 4 KFTCAC’s, 1 NL CACIB en 1 Duits CACIB, 1 Belg. resCAC en 1 Belg resCACIB, 1 Luxemburgs CACL en 2 NL CAC’s mee. Oh ja, en 5 BOB’s en 3 Groepsplaatsingen.

Reu Chardas Crash Boom Bang (Lenny), een cadeautje van Lena Lindström van de Chardas kennel in Zweden, deed het als pup en jonge hond uitstekend op de shows.
Hij werd eerder al Beste Baby in Show in Luxemburg en ook nog Beste Pup In Show in Eindhoven.
Op de Wereldtentoonstelling in Salzburg werd Lenny 2e in de Jeugdklas en won dus nét niet de begeerde JuniorWereldtitel. Professioneel handler Naomi van Mourik werd samen met Lenny 1e in de JuniorHandling Finale in Arnhem.
Naarmate Lenny ouder werd vond ik hem, tot mijn grote spijt, te groot worden voor de shows. Ook al behaalde hij het JeugdCAC en het resCAC. In karakter vond ik hem iets te pittig. Rekening houdend met het feit dat 99% van de pups als huishond gaat leven moet het karakter goed zijn. Lenny is gecastreerd, is rustiger geworden en hij maakt het prima in zijn nieuwe gezin.

BiBi (Cairnconnection Believe It Or Not) is aan haar showcarrière begonnen en werd op de WDS in Salzburg Beste Cairn Pup in Show. Zij behaalde 1 JeudCAC in NL en werd Beste Jonge Hond op de JHVetDag van de NCTC. Lin werd Beste Jonge Reu. Hattrick dus….
Milly (Cobby Body Up To Date) kon weer geshowd worden nadat zij was hersteld van haar nestje.
Zij behaalde het Duitse Kampioenschap VDH, 2 x CAC KFT, 2x resCAC KFT, 1x resCACIB DE, 2 x CAC NL, 1 x resCAC NL, 2 x CACIB NL, 2 x resCAC BE, 2 x resCACIB BE.
In 2013 hopen we nog enkele titels met Milly “vol” te maken….

Dit show- en fokjaar kende niet enkel highlights. Zo kregen we, al eerder, te maken met een pup met een niet te behandelen stofwisselingsziekte en kortgeleden een pup met levershunt. Zo triest. Kleine Zenci en dappere Ace moesten we laten gaan….
De Cobby Body website trekt veel bezoekers en dat komt ook door de prachtige foto’s en fotocollages die Gerda Dik maakt. De pagina Puppyplanning is het vaakst bezocht; de aangekondigde nestjes en geboren pups zijn zeer in trek bij Cairnliefhebbers. Niet enkel onze gefokte pups worden zo onder de aandacht gebracht maar ook de pups van teven die hier gedekt zijn. Dit als, goed werkende, service voor deze fokkers.
Ook was 2012 een showjaar met een aantal Mickey Mouse keurmeesters. Alles wat je niet wil zien bij een keuring kwam voorbij: ongeïnteresseerd, ondeskundig, onbeleefd, ruw, bot, vooringenomen, belerend, sms’en, telefoneren, weglopen (5x) tijdens de keuring. Om maar te zwijgen over het kletsen met kennissen aan de ring! Ergerlijk……  En toch gaan we door!
Omdat het ook zoveel leuke dingen oplevert. Naast succes hebben we ook veel plezier gehad. Met de honden maar ook met elkaar. Zoals de onvergetelijke trip naar België met Gerda en later met Mariëlle.
Echte highlights die het allemaal de moeite meer dan waard maken.

Het motto voor 2013 is dan ook: 1 Cairn Is Never Enough

 

 


 

 

Raskens Riding Pawnee (Petter) 1U/CAC/CACIB/BOb4BIG
Wat een schitterend einde van zijn showcarrière in Nederland.

petter

 

Gent (B) Bacardi (Raskens Rum & Coke) res.CAC/res.CACIB

bacardi

 

Int.show Leiden 17-03-12 Lenny (Chardas Crash Boom Bang) 3U.
Ons “jongetje” is gefotografeerd door Annemiek Ouwerkerk.

lenny

 

Wereld Honden Tentoonstelling 2012 Salzburg,  Elfriede Heidecker.

Lenny 2Exc.

lenny

BiBi in de Erering…. Beste Cairnpup.

bibi

Lenny met Naomi van Mourik: 1e plaats in de Junior Handling finale!

lenny

Uden Nl 24-06-2012 CAC/CACIB en BOB Bacardi (Raskens Rum & Coke)
JeugdCAC én het reserve CAC
Lenny (Chardas Crash Boom Bang)

lenny

 

Terriershow in Dorsten (D) Bacardi (Raskens Rum & Coke) 1U/VDH definitief Duits Kampioen
Bacardi-dochter Maryel van ’t Goln Hammerk van Meta Meulenbelt 1U/JeudCAC definitief Duits Jeugd Kampioen

bacardibacardi

Lin (Kalan Kingsburgh) 1U/VDH/CAC Beste Reu

lin

 

 

Bremen (D) 4-8-2012 3U Lin (Kalan Kingsburgh) en 4UBacardi (Raskens Rum & Coke).
Bremen (D) 5-8-2012
Lin 1U/VDHBeste ReuCAC/KFTBOB.
Bacardi 1U/VDH Reserve Beste Reu resCAC/KFT. Lin bij de 8 Beste Terriers

 

bacardi lin

JHVetDag NCTC 26-08-2012 Lin (Kalan Kingsburgh)Beste Jonge Reu en BiBi (Cairnconnection Believe It Or Not)Beste Jonge Teef én Beste Jonge Hond van de dag

 

Nat. Krefeld (D) 9-9-2012 

Bacardi (Raskens Rum & Coke)

1U/VDH/CAC/BOB en BEST IN GROUP
RHEINLANDSIEGER 2012 en TERRIER KLUB KAMPIOEN (KFT)

Milly (Cobby Body Up To Date)

bacardi

Foto: Jan

milly

 

Nat. Zwolle 7-10-2012 Lin (Kalan Kingsburgh) 1U/CAC/BOB/5BIG

lin

BiBi, Bacardi, Lin en Milly KCM BCTC

collage

Int. Utrecht 21-10-12 Raskens Rum And Coke (Bacardi)1U/CAC/CACIB:Nederlands Kampioen!

bacardi

 

Int. Hannover 27-10-2012 Lin (Kalan Kingsburgh) 1Exc/VDH/CAC/BOB/7BIG en Milly (Cobby Body Up To Date) 1Exc/VDH/res.CAC/res.CACIB.

Hier mee werd Milly definitief DUITS KAMPIOEN VDH.

milly

 

Speedy Fellows Listen To The Music (Sietske) Beste Pup In Show op de Kampioensclubmatch. (2-12-12)
Sietske is een dochter van onze Raskens Rum & Coke (Bacardi)

sietske

 

Int. Brussel 09-12-12 Lin (Kalan Kingsburgh)Bacardi (Raskens Rum & Coke)1U/CAC in de Kampioensklas. Hiermee werd Bacardi definitiefBelgisch Kampioen.

 

Jaaroverzicht 2012