Jaaroverzicht 2011

2011 was weer een succesvol jaar voor de Cobby Body kennel. We Behaalden div.BOB’s, BOS’s, Groepsplaatsingen en zelfs 2 x BEST IN SHOW!!

Er werden maar liefst 9 Cobby Body teefjes geshowd dit jaar. Steeds eindigden ze in de hoogste regionen. Winnie heeft het zelfs gepresteerd, vanuit de Jeugdklas, 4 titels te vergaren.

2011 Was ook het afscheid van Binny, stammoeder van onze showhondjes.

Quiltpatch Binny Cloud Of Joy, gefokt door Norah Smook, is ruim 15 jaar geworden en vlak voor haar overlijden werd ze nog op de show in Utrecht in de bloemetjes gezet vanwege haar krasse leeftijd en prachtige verschijning. Met haar diepblonde vacht en mooie hoofd was Binny altijd een blikvanger. Ze heeft ons heel veel liefde en plezier gegeven evenals mooie Cairntjes. Ook moesten we afscheid nemen van Zenci. Ze werd maar 8 weken. De kleine zwarte met haar slimme kraaloogjes had geen toekomst en ze is ingeslapen om lijden te voorkomen. Dag Binny, dag Zenci, jullie hebben een plekje in ons hart….

2011 was ook het jaar dat Kille (Chardas Code Red) afscheid nam van de shows op de Hond Van Het Jaarshow. Hij sloot hiermee zijn glansvolle showcarrière af, en hoe! Deze topreu met zijn 14 showtitels is nog altijd een plaatje om te zien!

2011 was ook het jaar van het X-nest dat uit enkel de kleine Xabi bestond. KiKi beviel van haar zoon middels een keizersnede. Xabi groeide uit tot een prachtige reu die sterk op zijn vader Kille lijkt. Ook werd het Y-nest geboren. Mocca kreeg 4 pups van de Zweedse Petter (Raskens Riding Pawnee).

Petter mochten we ‘lenen” van Mats Lindborg en Elisabeth Nordstrand. Hij is veel geshowd, met succes, en heeft voor nageslacht in Nederland gezorgd. Zo is hij ook de vader van onze BiBi (Cairnconnection Believe It Or Not) die geboren is uit Cobby Body Online Connection; een schitterende blonde teef uit Kille x Holly van Wilma Jansen uit Olst.

Petter is 15 keer uitgebracht in 7 maanden en wist 11 CAC’s, 3 res.CAC’s, 6 CACIB’s, 3 res.CACIB’s en 5 Groepsplaatsingen te bemachtigen.

Een cadeautje uit Zweden kwam in de gedaante van Lenny (Chardas Crash Boom Bang). Lena Lindström fokte haar laatste nest na 30 jaar en wilde ons een teefje geven uit Cobby Body Solo Per Tu en Cairnstone’s Don’t Try To Stop Me. Er werden echter 5 reutjes geboren! Leentje werd dus Lenny want we wilden Lena vernoemen. Lenny is een lieverd en hij is nog knap ook. Na VB’s behaalde hij in Luxemburg 1VB en werd Beste Cairn Pup en ook nog eens Best Baby In Show! De concurrentie was enorm maar met zijn, op deze leeftijd al, vaste gangwerk ving hij het oog van de BIS keurmeester.

Bacardi (Raskens Rum & Coke) moest even een stapje terug doen. Hij pakt de draad in de showring weer op als Petter naar Zweden terug is. Toch behaalde Bacardi vóór Petter kwam nog even 3CAC’s, 2 res.CAC’s, 4 CACIB’s en als klap op de vuurpijl behaalde hij Best In Group in Oldenburg (D).

Voordat Milly (Cobby Body Up To Date) de shows liet voor wat zij waren om zich aan het moederschap te wijden behaalde zij 3 CAC’s, 2 CACIB’s, div.VDH’s en werd zij 1e in een sterke Openklas op de Belgische KCM gekeurd door de rasspecialiste Sassa Stenroos uit Finland. We hopen weer met Milly te kunnen showen als zij hersteld is van haar Z-nest van 5 met als pappa Bacardi. Dit is het 25e nest Cairn Terriers in de Cobby Body kennel.

Klopt, we hebben de Q overgeslagen!

Verder won Cobby Body Victoria’s Secret (Floor) van Marielle van alle teven op de Belgische Kampioensclubmatch en Winnie (Cobby Body Wish I Could Fly) van Wilma werd NederlandsJeugdKampioen, DuitsJeugdKampioen, BundesJugendSiegerin en JeugdWinster’11.

Anky, Romy, Femke showden ook, met wisselend succes. Van Nederlands Kampioen tot ZG!

2 Teefjes die niet op de Nederlandse shows te zien zijn maar tóch de show wonnen in Italië op de Camping zijn Rhana (Cobby Body Under And Over) en Lycka (Cobby Body With Flying Colours) van Gerda en Johan. Geweldige promotors van het Cairnras en Gerda geroemd als Cairnfotografe. Vrijwel alle mooie foto’s op onze website zijn gemaakt door Gerda en ik ken geen andere Cairns die zó vaak op de foto staan als Rhaantje en Likkie.

Verder kon je op de behendigheidswedstrijden nóg een Cobby Body Cairn tegen komen; Ocean Surfer (Bono) van Denise Warring. En Lycka en Femke (Cobby Body Valerie Talitha) (van Gea) hebben andere diploma’s op werkgebied behaald.

We hopen dat 2012 weer net zo succesvol mag zijn als afgelopen jaar maar óók dat we het motto van onze advertentie in het Cairn Nieuws van de NCTC weer waar kunnen maken:

Cairns Connecting People ofwel: we maken er samen een leuk jaar van!!


In de line up voor Beste Cairn Terrier Baby… – Lenny Luxemburg ’11 Best Baby In Show

Petter Dortmund 2011

Zwolle ’11

Raskens Riding Pawnee (Petter) Beste Reu met 1U/CAC/CACIB/BOB/4BIG

Cobby Body Up To Date (Milly) Beste Teef met 1U/CAC/CACIB,

Cobby Body Wish I Could Fly (Winnie) Beste Jeugdteef met 1U/JeugdCAC: Nederlands Jeugd Kampioen

 

Petter en Milly voor Best Of Breed

http://youtu.be/FRCvmiJvI_k?hd=1

 
Cobby Body Up To Date Beste Teef
 
 
 
Cobby Body Up To Date Beste Teef Zwolle 2011
 
 
 
Cobby Body Wish I Could Fly NJK’11
 
 
Petter en Milly voor Best Of Breed
 

Me and Mr. Eukanuba USA tijdens het boot-diner EuroDogShow ’11

 

KCM Belgie Lenny (Chardas Crash Boom Bang) 1VB en Beste Baby Reu.
KCM Belgie Floor (Cobby Body Victoria Secret) Beste Teef: CAC!

Petter BOB Mechelen B. ’11

links: Ahlen D.  aug. ’11  BOB en BOS bij de Yorkshire Terriers
rechts: Beste Reu bij de West Highland White Terriers

Beste Jeugdreu bij de WHW Terriers

Internationale Show op 30 en de Nationale Showop 31 juli in Bremen (D)

Terriershow in Münster D. 11

Op 18 juni 2011 de Terrier Show keuren in Valby, Denemarken.

Op 19 juni 2011 de Kopenhagen Winner + groep 3 keuren.

Bacardi op de EuropaSieger Dortmund ’11

Bacardi BOB in Antwerpen ’11

Bacardi Best In Group in Oldenburg D. ’11

Ness in de Kampioensklas Leiden ’11 – Bacardi Leiden ’11,   Bacardi openklas

In Groningen ’11 heb ik niet geshowd maar gekeurd

Ook deed ik de eindkeuring van rasgroep 3: de Terriers
Best In Group was de Schotse Terrier

Kille’s afscheid op de HVHJShow’11, we hebben genoten van elke minuut maar niet gewonnen “but who cares”, we waren er bij!

 

Chardas Code Red heeft zijn showcarriére in Nederland afgesloten.

Hij is nu 4 jaar oud en heeft 13 titels:

Internationaal-, Nederlands, Zweeds-, Fins-, Deens-, Nordisk-, Belgisch-, Duits VDH & KFT-, Luxemburgs Kampioen, NJK, JW’06, W’08.

Hij behaalde 35 CAC’s (is dat een record voor een Nederlandse Cairn?) heel veel CACIB’s en BOB’s evenals Groepsplaatsingen. Kille is 3 x BIS geworden en 2 x genomineerd voor de Hond Van Het Jaar Show. (2009 en 2010).

Kille is NCTC’s Top Cairn van 2008 (binnen- en buitenland), 2009 (buitenland), 2010 (binnenland; buitenland is nog niet bekend).

Buiten deze aanzienlijke prestaties is Kille gewoon een heerlijke Cairn!

Bacardi BOB Mouscroun ’11 – Ness res.CAC/res.CACIB Mouscroun ’11

Jaaroverzicht 2011