Jaaroverzicht 2010

 

 

Chardas Code Red (Kille) werd 4e BIG in Gent en ook Belgisch Kampioen. In Arnhem werd hij 3e BIG en verdiende een nominatie voor de Hond van het Jaarshow. Voor het 2e achtereenvolgende jaar!

In Denemarken op het Terrier Festival werd hij Reserve Beste Reu met het ClubCC. In Bleiswijk werd hij 4e BIG en in Ahlen Duitsland Beste Niederlaufer en Best In Show. In Utrecht werd hij 8e BIG.

 

In totaal werd Kille 8 x BOB met 4 Groepsplaatsingen en 2 x BOS dit jaar.

BOB werd zijn dochter Cobby Body Online Connection (Nessie) in Uden en BOS op de Kampioensclubmatch en daarmee Nederlands Kampioen. Ze werd ook BOS in Rotterdam. Beiden zijn niet het hele jaar geshowd oa door keurafspraken en het krijgen van pups. Ness eindigde in de NCTC Top Tien op de 3e plaats met 67 punten, slechts één punt verschil met de nr 2.

Cobby Body Mocca & Cream (Mocca) ging na het krijgen van een nestje van 4 Billy-pups weer showen en werd Duits Kampioen VDH en KFT. Op de Terriërshow in Düsseldorf werd zij BOB en op het Terrier Festival in Denemarken 2e in een Openklas van 29 teven! Samen met Kille showde zij op het groene Cruftstapijt maar werd niet geplaatst. Geeft niks, ze was erbij……

Rasken Rum & Coke (Bacardi) zette zijn pootjes op het showterrein en werd met 3 JeugdCAC’s Nederlands Jeugd Kampioen. Hij haalde verder braaf zijn U’tjes met 1e en 2e plaatsen maar moest het afleggen tegen de “grote jongens”. Natuurlijk liep Kille hem ook voor de voeten… Uiteindelijk belandde hij op de 6e plaats in de NCTC Top Tien met 56 punten. Kille had de meeste punten van allemaal: 82.

Kille’s showcarriére in Nederland eindigt hier. Hij heeft 35 CAC’s…….

Naast deze Cairntjes waren er meer Cobby Body’s actief: CB Ready Steady Woosh (Romy) van Miranda, CB Slippery When Wet (Nala) van Marianne, CB Tartan Toffee (Hiske) van Wina, CB Victoria’s Secret (Floortje) van Mariëlle, CB Valerie Tabitha (Femke) van Gea en onze eigen CB Up To Date (Milly), dochter van Mocca en Billy. Met hier en daar een opmerkelijk succes: Nala werd reserve Beste Teef in Leeuwarden, Floortje 2U in een Jeugdklas van 12 teefjes op de Winner en Milly 3U in een Jeugdklas van 23 teefjes op de KCM. De anderen scoorden ook hoog maar grepen net naast de prijzen.

Onze Senior Quiltpatch Binny Cloud of Joy (Binny) behaalde, nog net geen 15 jaar oud, Beste Veteraan en een fraaie 10e plaats in de veteranengroep in Utrecht. Zij was de oudste ingeschreven hond van de Show en werd in de bloemen gezet. We konden toen niet weten dat zij 6 weken later, 15 jaar en 1 maand oud, moest inslapen….. Binny hebben wij veel te danken; zij was niet enkel een bijzonder aantrekkelijke blonde Cairn maar vooral een hele lieve huisgenoot en fantastische moeder. Haar dochter CB Fun Moon & Stars (Funny) werd Clubwinner in 2001 evenals haar kleindochter CB Kee Ka Boo (KiKi) in 2008, kleindochter CB Online Connection (Nessie) werd in 2010 BOS op de KCM.

Op de Clubmatch had onze kennel de Beste Fokkerijklasse en Beste Nakomelingengroep. Op de KCM het op één na Beste Koppel: Milly en Bacardi.

Verder hebben we dit showjaar vreemde dingen meegemaakt: keurmeesters die kennelijk weinig van het ras afwisten, een onnavolgbare manier van keuren met foutieve plaatsingen,  ongeïnteresseerde keurmeesters die zitten te sms’en tijdens het “keuren”, exposanten plaatsen door ze bij de voornaam te noemen en een keurmeester die duidelijk “om” was. Het boe-geroep langs de ring sprak boekdelen. Ook de Kampioensclubmatch van onze eigen vereniging liep uit op een flinke kater aan het eind van een lange dag………maar dat lag niet aan de keurmeester!

Gezien de resultaten en knappe prestaties van de eigenaren en alle Cobby Body Cairns plus de steun van bevriende kennels, gaan we er echter in 2011 weer voor.

Watch Out Here We Come!

 

 


 

 

 

Bacardi 2 x 1U in Brussel (18/19-12-10). Dikke kus….

KerstShow Wijchen, 13-12-10
In het keurrapport van Kille staat: hij is een ambassadeur van zijn ras. Mooi he?

Winner, 27-11-2010 Floortje van Marielle 2U in een Jeugdklas van 12 teefjes:

Int. Show Bleiswijk 7-11-10:
Chardas Code Red CAC/CACIB/BOB en 4BIG

Kampioensclubmatch NCTC 31-10-10:
Cobby Body Online Connection (Nessie)

Beste Teef en NEDERLANDS KAMPIOEN.


Milly in de line-up voor Beste Jeugdteef, 3e van de 23!

 

Int. Show Utrecht, 24-10-10
Link Eindkeuring van de Rasgroep Terriers.
http://www.youtube.com/watch?v=P5GWBd9bGr4

Quiltpatch Binny Cloud of Joy 1U in de Veteranenklas, 10e Beste Veteraan in de Erering en Oudste hond van de Tentoonstelling.

Int.Show Maastricht 25-09-2010

Kille BOB in Maastricht. Keurm. Jo Schepers.

 

Terrier Special in Ahlen (D), 21-8, Cobby Body Online Connection (Nessie) van Wilma Jansen Beste Teef en Chardas Code Red (Kille) Beste Reu en Best of Breed

Torsten Himmrich (DE): Beste Niederlaufer

Lydia Hutchinson (USA): Best in Show

Kille’s keurrapport: OUTSTANDING DOG, VERY DISERVING CHAMPION, SUPER COAT, CORRECT BONES AND OUTLINE, LOVELY HEAD AND EXPRESSION, MOVED VERY WELL AND SHOWED PERFECTLY

 

 

 


Op 25-06-10 Wereldtentoonstelling in Herning, Denemarken (198 Cairns)

 

Chardas Code Red bij de laatste selectie van 7 Kampioensreuen (van de 18) maar niet geplaatst. Keurmeester: Carlos Fernadez Renau (ES)

Rasspecialiste Lydia Hutchinson (USA) keurt Mocca.

In de StudDogClass werd Kille met 2 dochters en 1 zoon Beste Groep onder rasspecialiste Yvonne v.d. Bogert.

Wereld Terrier Festival in Hedensted Tom Hehir (IR): Kille won de  Kampioensklas en werd Reserve Beste Reu in Show met Klub-Certificaat.

In de Open Klas teven (29) werd Mocca met Exc. als 2e geplaatst!

 


 

Uden: Cobby Body Online Connection van Wilma Jansen BOB, handler Peter v.d. Steen. Chantal Jansen showde Nessie in de Junior Handling klas.

Arnhem 2010 (24 mei): Kille 3 BIG + nominatie voor de Hond van het Jaarshow.
Handler: Peter v.d. Steen.

Mocca en Kille op de Clubmatch vd NCTC met handler Peter v.d. Steen (SE)Peter en Kille Peter en Mocca

 

Crufts: Kille showing his socks off…….

Kille Showing his  socks off..

 

Kille 1st in ChampionClass Hoogstraten (B) 2010
hoogstraten

Jaaroverzicht 2010